Noticias

El Museo Americano de Historia Natural rechaza acoger un evento en homenaje a Jair Bolsonaro – 16/04/2019

 < i m g   s r c = " h t t p s : / / i m a g e s . c l a r i n . c o m / 2 0 1 9 / 0 4 / 1 5 / w f c y 8 f 7 l _ _ 6 0 0 x 3 3 8 _ _ 1 . j p g "   / > < b r > 
                                         E l   M u s e o   A m e r i c a n o   d e   H i s t o r i a   N a t u r a l   d e   E s t a d o s   U n i d o s   h a   a n u n c i a d o   e s t e   l u n e s   q u e   n o   a l b e r g a r á   u n   e v e n t o   e n   e l   q u e   t e n í a   p r e v i s t o   h o m e n a j e a r   a l   p r e s i d e n t e   b r a s i l e ñ o ,   J a i r   B o l s o n a r o ,   c o m o   ‘ P e r s o n a   d e l   A ñ o ‘ . 
         
                         & n b s p ; 
                                         
                                 
                                       
                                         
                                                         
                                         
                         
                                 
         
 
 
 L a   C á m a r a   d e   C o m e r c i o   B r a s i l e ñ a – E s t a d o u n i d e n s e   c e l e b r a r á   e l   1 4   d e   m a y o   s u   g a l a ,   e n   l a   q u e   c a d a   a ñ o   s e   e n t r e g a   e l   g a l a r d ó n   a   u n   b r a s i l e ñ o   y   u n   e s t a d o u n i d e n s e .   » Q u e r e m o s   d e j a r   c l a r o   q u e   e l   m u s e o   n o   h a   i n v i t a d o   a   B o l s o n a r o   s i n o   q u e   é s t e   h a   s i d o   i n v i t a d o   c o m o   p a r t e   d e   u n   e v e n t o   e x t e r n o » ,   h a   i n d i c a d o   l a   s a l a   e n   s u   c u e n t a   d e   T w i t t e r . 
         
                         & n b s p ; 
                                         
                                 
                                       
                                         
                                                         
                                         
                         
                                 
         
 
 
 B o l s o n a r o ,   q u e   h a b í a   i n d i c a d o   q u e   r e t i r a r í a   a   B r a s i l   d e l   A c u e r d o   c l i m á t i c o   d e   P a r í s   – – t a l   y   c o m o   h i z o   c o n   E s t a d o s   U n i d o s   e l   p r e s i d e n t e ,   D o n a l d   T r u m p – –   t a m b i é n   h a   a s e v e r a d o   q u e   t i e n e   i n t e n c i ó n   d e   e x p l o t a r   e c o n ó m i c a m e n t e   e l   A m a z o n a s .   D i c h a s   p o s t u r a s   h a n   g e n e r a d o   p o l é m i c a   r e s p e c t o   a   l a   e n t r e g a   d e l   r e c o n o c i m i e n t o   e n   u n a   e n t i d a d   d e d i c a d a   a   l a   c i e n c i a   y   l a   n a t u r a l e z a . 
         
                         & n b s p ; 
                                         
                                 
                                       
                                         
                                                         
                                         
                         
                                 
         
 
 
 E l   m u s e o   h a b í a   e x p r e s a d o   s u   p r e o c u p a c i ó n   p o r   e l   e v e n t o   l a   s e m a n a   p a s a d a ,   c u a n d o   d i j o   q u e   e l   l u g a r   h a b í a   s i d o   r e s e r v a d o   a n t e s   d e   q u e   s e   t o m a r a   l a   d e c i s i ó n   d e   h o n r a r   a   B o l s o n a r o .   » E s t a m o s   p r o f u n d a m e n t e   p r e o c u p a d o s   p o r   l o s   o b j e t i v o s   p o l í t i c o s   d e c l a r a d o s   p o r   l a   a c t u a l   A d m i n i s t r a c i ó n   b r a s i l e ñ a   y   e s t a m o s   t r a b a j a n d o   a c t i v a m e n t e   p a r a   e n t e n d e r   n u e s t r a s   o p c i o n e s   r e l a c i o n a d a s   c o n   e s t e   e v e n t o » ,   h a   d e s t a c a d o . W i t h   m u t u a l   r e s p e c t   f o r   t h e   w o r k   & a m p ;   g o a l s   o f   o u r   i n d i v i d u a l   o r g a n i z a t i o n s ,   w e   j o i n t l y   a g r e e d   t h a t   t h e   M u s e u m   i s   n o t   t h e   o p t i m a l   l o c a t i o n   f o r   t h e   B r a z i l i a n – A m .   C h a m b e r   o f   C o m m e r c e   g a l a   d i n n e r .   T h i s   t r a d i t i o n a l   e v e n t   w i l l   g o   f o r w a r d   a t   a n o t h e r   l o c a t i o n   o n   t h e   o r i g i n a l   d a t e   & a m p ;   t i m e . —   A m e r i c a n   M u s e u m   o f   N a t u r a l   H i s t o r y   ( @ A M N H )   A p r i l   1 5 ,   2 0 1 9 
 
 
         & n b s p ; 
         
                         
                                 & n b s p ;     |     & n b s p ; 
                                 
                                         & n b s p ; 
                                 
                                 
                         
                 
         
 
 » C o n   r e s p e t o   m u t u o   p o r   e l   t r a b a j o   y   l o s   o b j e t i v o s   d e   n u e s t r a s   o r g a n i z a c i o n e s   i n d i v i d u a l e s ,   a c o r d a m o s   c o n j u n t a m e n t e   q u e   e l   M u s e o   n o   e s   e l   l u g a r   ó p t i m o   p a r a   l a   c e n a   d e   g a l a   d e   l a   C á m a r a   d e   C o m e r c i o   d e   B r a s i l » ,   h a   e x p l i c a d o   e l   m u s e o . B o l s o n a r o   h a   g e n e r a d o   n u m e r o s a s   c r í t i c a s   p o r   p a r t e   d e   l o s   a m b i e n t a l i s t a s   a l   c r e a r   u n   c u e r p o   q u e   p o d r í a   c o n d o n a r   m u l t a s   a m b i e n t a l e s   y   a n u n c i a r   q u e   u n a   v a s t a   r e s e r v a   d e l   A m a z o n a s   p o d r í a   a b r i r s e   a   l a   m i n e r í a .