Noticias

Qué pasó con el gato que acompañó a Julian Assange en la embajada de Ecuador – 11/04/2019

 < i m g   s r c = " h t t p s : / / i m a g e s . c l a r i n . c o m / 2 0 1 6 / 1 1 / 1 4 / r 1 W 1 6 A 2 F N e _ 6 0 0 x 3 3 8 . j p g "   / > < b r > 
                                           » P o r   l o   m e n o s   e l   g a t o   s e   s a l v ó .   S í   f u e   e n t r e g a d o ,   n o   s é   s i   a   u n   a m i g o   p e r o   y a   s a l i ó   d e   l a   e m b a j a d a ,   p o s i b l e m e n t e   s e m a n a s   a n t e s »   d e   q u e   s e   t e r m i n a r a   e l   a s i l o .   L a   d e c l a r a c i ó n   d e   C a r l o s   P o v e d a ,   e l   a b o g a d o   d e   J u l i a n   A s s a n g e ,   f u e   i n s ó l i t a   p e r o   p u s o   c l a r i d a d   a l   d e s t i n o   d e   l a   m a s c o t a   d e l   a c t i v i s t a   a u s t r a l i a n o . Q u i t o ,   e l   g a t o   d e   J u l i a n   A s s a n g e ,   q u e   a c o m p a ñ ó   d e s e   2 0 1 6   a l   a c t i v i s t a   e n   l a   e m b a j a d a   d e   E c u a d o r   e n   L o n d r e s ,   f u e   p u e s t o   a   s a l v o   a n t e s   d e   q u e   e l   f u n d a d o r   d e   W i k i L e a k s   f u e r a   d e t e n i d o   p o r   l a   p o l i c í a   d e l   R e i n o   U n i d o . 
                                         
                 Q u i t o ,   l a   m a s c o t a   d e   A s s a n g e ,   e n   u n a   i m a g e n   d e   a r c h i v o   e n   l a   e m b a j a d a   e c u a t o r i a n a   e n   L o n d r e s .   F o t o :   A P . 
                 
 
 
         
                         & n b s p ; 
                                         
                                 
                                       
                                         
                                                         
                                         
                         
                                 
         
 
 
 
         
                         & n b s p ; 
                                         
                                 
                                       
                                         
                                                         
                                         
                         
                                 
         
 
 
 
         & n b s p ; 
         
                         
                                 P l a n e t a   r e d e s   |   T e   c o n t a m o s   c u á l e s   f u e r o n   l a s   h i s t o r i a s   m á s   c o m p a r t i d a s   e n   F a c e b o o k ,   y   l o   q u e   f u e   t e n d e n c i a   e n   T w i t t e r   e   I n s t a g r a m . 
                                 
                                         T o d a s   l a s   s e m a n a s . 
                                 
                                 
                         
                 
         
 
 A l   m e n o s   s i e t e   a g e n t e s   s a c a r o n   d e   l a   e m b a j a d a   e c u a t o r i a n a   a   u n   a l t e r a d o   A s s a n g e ,   q u e   p r e s e n t a b a   u n   a s p e c t o   f r á g i l ,   c o n   e l   p e l o   d e s c u i d a d o   y   l a   b a r b a   b l a n c a ,   m i e n t r a s   e r a   c o n d u c i d o   a   u n a   f u r g o n e t a   p o l i c i a l . E n t r e   l a s   r e g l a s   q u e   E c u a d o r   i m p u s o   e l   a ñ o   p a s a d o   a l   a s i l o   d e l   f u n d a d o r   d e   W i k i L e a k s ,   s e   e s p e c i f i c a b a   q u e   d e b í a   e n c a r g a r s e   d e l   b i e n e s t a r ,   a l i m e n t a c i ó n ,   a s e o   y   c u i d a d o   d e   s u   m a s c o t a . 
                                         
                 Q u i t o ,   e l   g a t o   d e   A s s a n g e ,   e n   u n a   i m a g e n   d e   2 0 1 6 .   F o t o :   R e u t e r s . 
                 
 
 E l   a r r e s t o   m a r c a   e l   f i n a l   d e   u n o   d e   l o s   g i r o s   m á s   d r a m á t i c o s   e n   l a   a g i t a d a   v i d a   d e   A s s a n g e ,   p e r o   s u s   s e g u i d o r e s   s o s t u v i e r o n   q u e   l a   r e v o c a c i ó n   d e l   a s i l o   p o r   p a r t e   d e   E c u a d o r   e s   i l e g a l   y   t e m e n   q u e   p u e d a   t e r m i n a r   e n   E s t a d o s   U n i d o s ,   q u e   e l   m i s m o   j u e v e s   p r e s e n t ó   c a r g o s   d e   c o n s p i r a c i ó n   e n   s u   c o n t r a . F u e n t e :   R e u t e r s .