Noticias

El Leeds de Bielsa remontó dos veces el marcador, ganó y recuperó la alegría – 30/03/2019

 < i m g   s r c = " h t t p s : / / i m a g e s . c l a r i n . c o m / 2 0 1 9 / 0 3 / 2 9 / 8 s A g f U p n P _ 6 0 0 x 3 3 8 _ _ 1 . j p g "   / > < b r > 
                                         E s   e l   t o r n e o   m á s   l a r g o   d e l   m u n d o   y   u n o   d e   l o s   m á s   c o m p e t i t i v o s   a   p e s a r   d e   s e r   l a   s e g u n d a   d i v i s i ó n .   E l   C h a m p i o n s h i p   i n g l é s   a p a s i o n a ,   e s   c a m b i a n t e   y   c u a l q u i e r a   l e   p u e d e   g a n a r   a   c u a l q u i e r a .   E l   L e e d s   d e   M a r c e l o   B i e l s a   p e l e a   p o r   l o s   p u e s t o s   d e   a s c e n s o   ( d o s   d i r e c t o s )   d e s d e   e l   i n i c i o   y   e s t e   s á b a d o ,   p o r   l a   f e c h a   3 9 ,   l o g r ó   u n   t r i u n f o   d e   l o s   q u e   i n v i t a n   a   s o ñ a r . 
         
                         & n b s p ; 
                                         
                                 
                                       
                                         
                                                         
                                         
                         
                                 
         
 
 
 E n   l a   f e c h a   p a s a d a ,   e n   c a s a ,   L e e d s   h a b í a   r e c i b i d o   u n   d u r o   g o l p e   a n t e   S h e f f i e l d   U n i t e d ,   e l   r i v a l   c o n   q u i e n   p u j a   m a n o   a   m a n o   p o r   e l   s e g u n d o   p u e s t o   – N o r w i c h   p a r e c e   m á s   c ó m o d o   e n   l a   c i m a – .   L a   d e r r o t a   1 – 0   l o   d e j a b a   t e r c e r o   y   f u e r a   d e   l o s   p u e s t o s   d e   a s c e n s o   d i r e c t o . 
         
                         & n b s p ; 
                                         
                                 
                                       
                                         
                                                         
                                         
                         
                                 
         
 
 
 B i e l s a   y   s u s   d i r i g i d o s   t u v i e r o n   1 4   d í a s   p a r a   p r e p a r a r   e l   p a r t i d o   a n t e   M i l l w a l l   c o n   e l   d o l o r   p o r   l a   d e r r o t a   y   l a   a n s i e d a d   p o r   v o l v e r   a   j u g a r .   Y   e n   E l l a n d   R o a d ,   L e e d s   m o s t r ó   s u   j e r a r q u í a   p a r a   r e p o n e r s e   a n t e   l a   a d v e r s i d a d   y   d a r   u n   p a s o   g i g a n t e   h a c i a   l a   P r e m i e r   L e a g u e . 
 
         & n b s p ; 
         
                         
                                 M u n d o   M e s s i     |     N o   l e   p i e r d a s   p i s a d a   a l   m e j o r   j u g a d o r   d e l   p l a n e t a 
                                 
                                         T o d a s   l a s   s e m a n a s . 
                                 
                                 
                         
                 
         
 
 D o s   v e c e s   f u e   p e r d i e n d o   y   d o s   v e c e s   r e m o n t ó   e l   m a r c a d o r .   A d e m á s   h a b í a   f a l l a d o   u n   p e n a l   c u a n d o   e s t a b a   0 – 1 .   M a d u r e z ,   p a c i e n c i a ,   b u e n   j u e g o   y   a m b i c i ó n   t o d o   e s o   d e m o s t r ó   e l   L e e d s   d e   B i e l s a   q u e   a l   f i n a l   s e   i m p u s o   p o r   3 – 2   y   r e c u p e r ó   e l   s e g u n d o   p u e s t o   p o r q u e   S h e f f i e l d   U n i t e d   c a y ó   3 – 2   e n   c a s a   a n t e   B r i s t o l   C i t y . A   l o s   1 0 ,   B e n   T h o m p s o n   a b r i ó   e l   m a r c a d o r   p a r a   l a   v i s i t a   y   u n   f r í o   h e l a d o   r e c o r r i ó   l a s   e s p a l d a s   d e   l o s   f a n á t i c o s   d e l   L e e d s   q u e   v e í a n   c ó m o   e l   s u e ñ o   d e   v o l v e r   a   P r i m e r a   t r a s   1 3   t e m p o r a d a s   ( l l e g ó   a   j u g a r   e n   l a   t e r c e r a   c a t e g o r í a )   s e   l e s   e s c u r r í a   e n t r e   l a s   m a n o s .   L a   s e n s a c i ó n   f u e   t o d a v í a   p e o r   c u a n d o   a   l o s   1 8   e l   d e l a n t e r o   P a t r i c k   B a m f o r d   e j e c u t ó   a l   m e d i o   s u   p e n a l   y   e l   a r q u e r o   D a v i d   M a r t i n   e v i t ó   e l   g o l   c o n   s u s   p i e r n a s . P e r o   l o s   j u g a d o r e s   d e   L e e d s   s e   r e c u p e r a r o n   y   a l c a n z a r o n   e l   m e r e c i d o   e m p a t e   a   l o s   3 4   c o n   u n a   b u e n a   d e f i n i c i ó n   d e   P a b l o   H e r n á n d e z ,   q u e   d e f i n i ó   t r a s   u n a   g r a n   j u g a d a   c o l e c t i v a   q u e   i n c l u y ó   s i e t e   p a s e s   y   u n a   t r a n s i c i ó n   d e   d e f e n s a   a   a t a q u e ,   d e   i z q u i e r d a   a   d e r e c h a   p a r a   c o n c l u i r   p o r   e l   c e n t r o   d e l   á r e a .   G o l a z o .   C o n   e l   s e l l o   d e   B i e l s a . P e r o   e n   e l   c o m p l e m e n t o   o t r a   v e z   M i l l w a l l   p a s ó   a l   f r e n t e ,   a   l o s   1 0 ,   c o n   u n   p e n a l   d e   B e n   M a r s h a l l .   N u e v a m e n t e ,   L e e d s   d e b i ó   r e p o n e r s e   y   l o   c o n s i g u i ó   p o r q u e   d e f i e n d e   u n a   i d e a   q u e   t i e n e   a f i r m a d a   y   l o s   j u g a d o r e s   e s t á n   c o n v e n c i d o s   d e   q u e   e s e   e s   e l   m e j o r   c a m i n o   a   l a   P r e m i e r . S i e m p r e   p r i o r i z a n d o   e l   j u e g o   a   r a s   d e l   p i s o ,   e l   e m p a t e   l l e g ó   p o r q u e   e n t r e   J a c k   H a r r i s o n   y   B a r r y   D o u g l a s   n o   s e   d i e r o n   p o r   v e n c i d o s ,   n i   d i e r o n   p o r   p e r d i d a   u n a   p e l o t a   q u e   p a r e c í a   q u e   s e   i b a   p o r   e l   f o n d o   d e   l a   c a n c h a :   H a r r i s o n   l a   r e s c a t ó ,   D o u g l a s   e n v i ó   e l   c e n t r o   y   L u k e   A y l i n g   – e l   l a t e r a l   d e r e c h o –   a p a r e c i ó   p o r   e l   s e g u n d o   p a l o   p a r a   p o n e r   l a   c a b e z a   e   i n s t a l a r   e l   2 – 2 .   T o d a v í a   f a l t a b a n   2 0   m i n u t o s . E l   d e s a h o g o   y   l a   e x p l o s i ó n   d e   a l g a r a b í a   l l e g a r o n   a   E l l a n d   R o a d   a   s i e t e   m i n u t o s   d e l   f i n a l   c u a n d o   T y l e r   R o b e r t s   d e s b o r d ó   p o r   i z q u i e r d a   y   e n v i ó   e l   c e n t r o   a t r á s   p a r a   q u e   i r r u m p i e r a   e n   e l   á r e a   o t r a   v e z   l a   f i g u r a   d e   P a b l o   H e r n á n d e z   y   d e c r e t a r   e l   t r i u n f o .   B i e l s a   y   L e e d s ,   o t r a   v e z   c e r c a   d e l   a s c e n s o .