Noticias

El régimen chavista ahora anuncia que inhabilita a Juan Guaidó para ejercer cargos públicos – 28/03/2019

 < i m g   s r c = " h t t p s : / / i m a g e s . c l a r i n . c o m / 2 0 1 9 / 0 3 / 2 7 / i i L Y w j Y s B _ 6 0 0 x 3 3 8 _ _ 1 . j p g "   / > < b r > 
                                         E n   u n a   n u e v a   o f e n s i v a   c o n t r a   l a   d i s i d e n c i a ,   e l   j e f e   p a r l a m e n t a r i o   J u a n   G u a i d ó ,   n o m b r a d o   p r e s i d e n t e   i n t e r i n o   p o r   e l   C o n g r e s o ,   f u e   i n h a b i l i t a d o   e s t e   j u e v e s   p a r a   e j e r c e r   c a r g o s   p ú b l i c o s   d u r a n t e   1 5   a ñ o s .   E l   r é g i m e n   l o   a c u s a   d e   c o r r u p c i ó n ,   s e g ú n   a n u n c i ó   e s t e   j u e v e s   l a   C o n t r a l o r í a .   L a   m e d i d a   p a r e c e   f o r m a r   p a r t e   d e   u n a   n u e v a   o f e n s i v a   d e   a c o s o   c o n t r a   e l   d i r i g e n t e ,   r e c o n o c i d o   c o m o   m a n d a t a r i o   p o r   m á s   d e   6 0   p a í s e s   a l r e d e d o r   d e l   m u n d o . E l   o r g a n i s m o   r e s o l v i ó   » i n h a b i l i t a r   p a r a   e l   e j e r c i c i o   d e   c u a l q u i e r   c a r g o   p ú b l i c o   a l   c i u d a d a n o   ( J u a n   G u a i d ó )   p o r   e l   p e r í o d o   m á x i m o   e s t a b l e c i d o   e n   l a   l e y » ,   d i j o   e l   c o n t r a l o r   o f i c i a l i s t a   E l v i s   A m o r o s o   a   t r a v é s   d e   l a   t e l e v i s i ó n   g u b e r n a m e n t a l . 
         & n b s p ; 
         
                         
                                 & n b s p ;     |     & n b s p ; 
                                 
                                         & n b s p ; 
                                 
                                 
                         
                 
         
 
 Y a   a n t e s   e l   r é g i m e n   l e   h a b í a   p r o h i b i d o   a   G u a i d ó   s a l i r   d e l   p a í s .   P e r o   e l   d i r i g e n t e   p o l í t i c o   i g n o r ó   e s a   m e d i d a ,   h i z o   u n   v i a j e   p o r   t o d a   l a   r e g i ó n   r e u n i d e n s e   c o n   u n   p u ñ a d o   d e   p r e s i d e n t e   y   r e g r e s ó   s i n   p r o b l e m a s   a   s u   p a í s .   L a   m e d i d a   s e   p r o d u c e   d e s p u é s   d e   q u e   l a   t e m i b l e   p o l i c í a   p o l í t i c a   d e l   r é g i m e n ,   e l   S e b i n ,   d e t u v o   d í a s   a t r á s   e n   s u   r e s i d e n c i a   a l   j e f e   d e   G a b i n e t e   d e   G u a i d ó ,   R o b e r t o   M a r r e r o   a   q u i e n   a c u s a r o n   d e   a c t i v i d a e s   t e r r o r i s t a s .   E l   a r g u m e n t o   d e   c o r r u p c i ó n   c o n t r a   l a   d i s i d e n c i a   p a r a   i n h a b i l i t a r l o ,   e s   u n a   h e r r a m i e n t a   u s u a l   p a r a   e l   r é g i m e n   c h a v i s t a   c o n   l a   c u a l   p r o s c r i b i ó   a   l a   m a y o r í a   d e   l o s   d i r i g e n t e s   o p o s i t o r e s   c o n   v i s t a s   a   l a s   e l e c c i o n e s   p r e s i d e n c i a l e s   q u e   g a n ó   N i c o l á s   M a d u r o   e l   a ñ o   p a s a d o . D e b i d o   a   e s a s   m a n i o b r a s   y   e l   d u d o s   m a n e j o   d e l   c o n t é o   d e   v o t o s ,   e l   P a r l a m e n t o   d e c l a r ó   u s u r p a d o r   a l   j e f e   d e   E s t a d o   y   l e   e x i g e   q u e   c o n v o q u e   a   n u e v a s   e l e c c i o n e s   g e n e r a l e s   c o n   o b s e r v a d o r e s   i n t e r n a c i o n a l e s .   C a r a c a s .   A g e n c i a s