Noticias

El gol «maradoniano» de Lionel Messi es el mejor de la historia del Barcelona – 28/03/2019

 < i m g   s r c = " h t t p s : / / i m a g e s . c l a r i n . c o m / 2 0 1 4 / 0 1 / 0 7 / r 1 G y F p V n m g _ 6 0 0 x 3 3 8 . j p g "   / > < b r > 
                                         H a c e   p o c o   m á s   d e   t r e s   m e s e s ,   e l   1 9   d e   d i c i e m b r e ,   B a r c e l o n a   l e s   p r o p u s o   a   s u s   h i n c h a s   u n   d e s a f í o :   e l e g i r   e l   m e j o r   g o l   d e   l a   h i s t o r i a   d e l   c l u b .   P a r a   e s o   l e s   a p o r t ó   6 4   t a n t o s   r e a l i z a d o s   p o r   4 0   j u g a d o r e s .   L o   c u r i o s o   f u e   e l   r e s u l t a d o ,   d e s v e l a d o   e s t e   j u e v e s :   e l   p o d i o   q u e d ó   c o n f o r m a d o   p o r   t r e s   d e f i n i c i o n e s   d e   L i o n e l   M e s s i . A   l a   f a s e   f i n a l   d e   l a   e l e c c i ó n   l l e g a r o n   c u a t r o   g o l e s   y   e l   e l e g i d o   c o m o   e l   m e j o r   d e   l a   h i s t o r i a   d e l   c l u b   c a t a l á n   f u e   e l   q u e   M e s s i   l e   h i z o   a l   G e t a f e   e l   1 9   d e   a b r i l   d e   2 0 0 7 ,   c o n   e l   4 5 %   d e   l o s   v o t o s . 
         
                         & n b s p ; 
                                         
                                 
                                       
                                         
                                                         
                                         
                         
                                 
         
 
 
 A q u e l   d í a   s e   g a n ó   l a   c o m p a r a c i ó n   c o n   e l   q u e   D i e g o   M a r a d o n a   l e   c o n v i r t i ó   a   I n g l a t e r r a   e n   e l   M u n d i a l   d e   1 9 8 6 ,   d o n d e   t a m b i é n   a n o t ó   e l   r e c o r d a d o   t a n t o   d e   L a   M a n o   d e   D i o s . 
                                         
                 g o l   h i s t o r i c o   s i m i l a r   a l   d e   m a r a d o n a   a   l o s   i n g l e s e s   c o m b o   f o t o g r a f i c o   l i o n e l   m e s s i   f u t b o l   c o p a   d e l   r e y   b a r c e l o n a   e s p a ñ a   f u t b o l   f u t b o l i s t a   b a r c e l o n a   g e t a f e 
                 
 
 E l   a r g e n t i n o   r e c i b i ó   u n   p a s e   d e   X a v i   H e r n á n d e z   e n   l a   p a r t e   d e r e c h a   d e   s u   p r o p i o   c a m p o   y   s e   s a c ó   d e   e n c i m a   a   P a r e d e s ,   c o n   u n   a m a g u e ,   y   a   N a c h o   c o n   u n   t ú n e l ,   a   q u i e n   v o l v i ó   a   d e j a r   a t r á s   a n t e s   d e   e n c a r a r   a   A l e x i s   y   B e l e n g u e r   p a r a   e n t r a r   a l   á r e a ,   e l u d i r   a l   a r q u e r o   L u i s   G a r c í a   y   d e f i n i r   t r a s   s u p e r a r   t a m b i é n   a l   l a t e r a l   C o r t é s . 
 E l   p a r t i d o ,   p o r   l a   i d a   d e   l a s   s e m i f i n a l e s   d e   l a   C o p a   d e l   R e y ,   t e r m i n ó   5 – 2   p a r a   B a r c e l o n a   p e r o   l a   e l i m i n a t o r i a   l a   g a n ó   e l   G e t a f e ,   a l   i m p o n e r s e   4 – 0   e n   l a   v u e l t a . E l   p o d i o   l o   c o m p l e t a r o n   e l   g o l   d e   M e s s i   c o n t r a   e l   A t h l e t i c   C l u b   e n   l a   f i n a l   d e   C o p a   d e l   R e y   2 0 1 5 ,   q u e   B a r c e l o n a   g a n ó   3   a   1 ,   y   e l   q u e   l e   c o n v i r t i ó   a   R e a l   M a d r i d   e n   e l   B e r n a b é u   e n   l a   i d a   d e   l a s   s e m i f i n a l e s   d e   l a   C h a m p i o n s   2 0 1 1 .   E l   p r i m e r o   r e c i b i ó   e l   2 8 %   d e   l o s   v o t o s ;   e l   o t r o ,   1 6 % . 
         & n b s p ; 
         
                         
                                 M u n d o   M e s s i     |     N o   l e   p i e r d a s   p i s a d a   a l   m e j o r   j u g a d o r   d e l   p l a n e t a 
                                 
                                         T o d a s   l a s   s e m a n a s . 
                                 
                                 
                         
                 
         
 
 C u a r t o ,   e n   t a n t o ,   t e r m i n ó   e l   ú n i c o   q u e   n o   e r a   d e   L a   P u l g a :   f u e   e l   q u e   S e r g i   R o b e r t o   a n o t ó   e n   l a   h i s t ó r i c a   r e m o n t a d a   ( 6 – 1 )   c o n t r a   e l   P S G   e n   l a   C h a m p i o n s   d e   2 0 1 7   ( 1 1 % ) . S i   b i e n   e n   l a   v o t a c i ó n   f i n a l   h a n   p a r t i c i p a d o   u s u a r i o s   d e   m á s   d e   1 6 0   p a í s e s ,   a   l o   l a r g o   d e   e s t o s   1 0 0   d í a s   h u b o   e l i m i n a t o r i a s   d i r e c t a s   m u y   a t r a c t i v a s   e n   l a s   q u e ,   p o r   e j e m p l o ,   p u d o   v e r s e   a   M e s s i   c o m p e t i r   c o n t r a   M e s s i .   E n   l o s   o c t a v o s   d e   f i n a l ,   p o r   e j e m p l o ,   l a   m i t a d   d e   l o s   1 6   g o l e s   e r a n   s u y o s . » M u c h a s   g r a c i a s   a   t o d a   l a   g e n t e   q u e   e l i g i ó   m i   g o l   p o r   e s t e   r e g a l o » ,   d i j o   M e s s i   t r a s   c o n o c e r   l a   d e c i s i ó n .   D e   e s t a   f o r m a ,   e l   c a p i t á n   y   m á x i m o   g o l e a d o r   d e l   B a r c e l o n a   m a r c ó   u n   n u e v o   h i t o   e n   e l   c l u b .   S o l o   é l ,   c o n   s u s   m á g i c a s   d e f i n i c i o n e s ,   d e j ó   a t r á s   a   g l o r i a s   c o m o   e l   h o l a n d é s   J o h a n   C r u y f f   y   l o s   b r a s i l e ñ o s   R o m a r i o ,   R o n a l d o ,   R i v a l d o   y   R o n a l d i n h o ,   q u i e n e s   t a m b i é n   c o m p e t í a n   c o n   s u s   g o l e s   e n   l a   e l e c c i ó n   d e l   m e j o r   t a n t o   d e   l a   h i s t o r i a .